Emmen.Toen | oplossing aflevering 246

,,De boom van onze toenmalige overburen staat er nog maar voor de rest is de situatie totaal veranderd”, schrijft Mirjam Rikse over de foto van vorige week. Voor haar was het direct duidelijk: de foto is gemaakt vanuit haar woning aan de Prins Hendrikweg 17.

,,De foto is 55 of 60 jaar geleden gemaakt. Wij wonen nu 31 jaar tegenover het huis en de boom op de foto. Het jongetje is mogelijk een zoontje van de familie Van den Hof die er voor ons woonde. In het huis links woonden onder andere Tonnie Meijer en Jan Scheper.”

,,Het was een mooi buurtje”, schrijft mevrouw Kannegieter-Scheper. Zij is opgegroeid aan de Prins Hendrikweg nummer 4 en vanuit dit huis getrouwd. ,,Erg leuk om weer eens te zien hoe het er toen uitzag. Links op de huidige foto is de achterkant van sportschool Fit For Free te zien en rechts kapsalon Different Hair van de familie Meischner.”

Het lijkt wel een kleine buurtreünie op deze plek want ook de heer Weggemans, de toenmalige overbuurman van Mirjam Rikse, reageert. ,,Ik herken mijn ouderlijk huis op de hoek van de Prins Hendrikweg en de Julianastraat. Het zo knusse huisje had een frisse witte kleur. Mijn vader kocht het in 1949 voor 4000 gulden van Strootman die een winkel had aan de Wilhelminastraat.”