Wildlands Foto van de Week - 22

Gerhard Wijnands uit Musselkanaal maakte de Wildlands Foto van de Week. Op de foto lijken twee kamelen uit de kudde van het park in ‘gesprek’ te zijn.

Kamelen communiceren op veel verschillende manieren met elkaar: dat doen zij meestal met geluid. Kreunen, hoog geblaat, luide blazen en brullen. Moeders en hun pasgeborenen neuriën zelfs tegen elkaar, maar ook via lichaamstaal vindt er veel communicatie plaats.

Een vriendelijke manier waarop de ene kameel de andere begroet, is door in zijn of haar gezicht te blazen. Verschillende posities van het hoofd, de nek, oren en staart hebben ook verschillende betekenissen in de kamelenmaatschappij. Alertheid is de definitie van de oren naar voren.

Op de foto van Gerhard zijn twee erg verschillende kamelen te zien: ten eerste in de uitdrukkingen, maar ook gezien de haardracht. De ene kameel is al in de rui geweest, bij de andere hangt de pony nog in de ogen. Hoe langer je naar de foto kijkt, hoe meer je ziet!

Meedoen

Ben jij ook op bezoek geweest in Wildlands, heb jij toen een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze wekelijkse verkiezing? Stuur de horizontale foto van in ieder geval 1 MB - onder vermelding van je naam en woonplaats - in via het e-mailadres foto@wildlands.nl.

Feestloterij

Wildlands bestaat vijf jaar en ter ere van deze mijlpaal houdt het park een feestloterij. Deelnemers aan deze loterij maken kans op bijzondere prijzen en steunen ondertussen de dieren in Wildlands. De trekking is op vrijdag 18 juni om 18.00 uur. Er staan ruim honderd prijzen op het spel, waaronder een kijkje achter de schermen met een dierenverzorger en een diner in de overdekte jungle Rimbula. Een lot (2,50 euro) kopen kan via: www.wildlandsfeestloterij.nl.