Scholier Quinn Wittenberg verrast De Cocon met cheque van 2500 euro

De 15-jarige scholier Quinn Wittenberg heeft onlangs een cheque van 2500 euro overhandigd aan activiteitencoordinator John van Vondel van het ontmoetings- en activiteitencentrum De Cocon aan het Marktplein in Emmen. De leerling van het Esdal College heeft het geld ingezameld via een crowdfundingsactie.

De opa en oma van Quinn zijn vrijwilligers in het centrum en ook zijn moeder organiseert af en toe wat leuks voor de senioren, die De Cocon bezoeken. Daardoor kwam ook Quinn af en toe bij het centrum binnen. De sociaal voelende Quinn werd getroffen door wat het centrum allemaal organiseert voor de vaak eenzame ouderen, die daar door de huiskamerachtige gezelligheid hun eenzaamheid een beetje kunnen vergeten. Toen Quinn hoorde hoe slecht De Cocon, door de vijf maanden durende coronasluiting, ervoor stond, begon hij in december van het afgelopen jaar spontaan een actie.

Door deze bijdrage kan het activiteitencentrum, dat sinds twee weken beperkt open is, doorgaan. Tijdens de sluiting werd onder andere het interieur van een fris nieuw verfje voorzien. De ongeveer 1500 bezoekers, die de Cocon maandelijks ontvangt, kunnen vanaf de heropening weer deelnemen aan verschillende cursussen, en andere activiteiten zoals biljarten, bridgen, sjoelen en sport. Daarnaast zijn er af en toe muziekoptredens op zondagmiddag.