Kamst Mode bestaat 75 jaar

Bas Kamst (41) startte als kind zijn carrière als heuse kapstokkensorteerder bij de bekende damesmodezaak. Inmiddels staat hij als derde generatie samen met zijn vrouw Vanessa (40) aan het roer van het 75-jarige familiebedrijf Kamst Mode.

De oorsprong van de damesmodezaken gaat ver terug. Op 22 mei 1946 trok Koos Kamst, grootvader van Bas, de stoute schoenen aan. Hij begon vanuit Erica een handel in kleding en stoffen: Koos Kamst’s Manufacturenhandel. In 1949 werd de eerste winkel in Nieuw-Amsterdam geopend. Daarna volgden de winkels in Coevorden (1968), Winschoten (1973), Hardenberg (1980) en Emmen (1989).

In 1990 namen de broers Wolter en Koos het familiebedrijf over van hun ouders. Bas ging in de jaren negentig regelmatig op zaterdag met zijn vader mee naar de winkels. Daar verdiende hij zijn eerste zakgeld als kapstokkensorteerder. Nadat hij in 2008 echt in dienst trad nam hij in 2014 de zaak weloverwogen van zijn vader en oom over.

Vijfde winkel

Na enkele succesvolle jaren ging vorig jaar een wens in vervulling. Er werd een vijfde winkel geopend in een plaats waar het bedrijf niet eerder gevestigd was: Dalfsen. Alsof het allemaal nog niet genoeg was werd er in coronatijd ook nog een webshop gelanceerd.

Bas Kamst: ,,Ik zie het ondernemen als een reis waarvan de bestemming onbekend is. Steeds maken we een nieuwe trip, zoals met de winkel in Dalfsen en met de webshop. Net als het maken van een echte reis, weet je niet altijd wat er op je pad komt. Dat maakt het zo leuk en veelzijdig. We doen steeds nieuwe ervaringen op en kunnen ons steeds verder ontwikkelen. Dat geldt ook zeker voor alle medewerkers. Ik wil dat iedereen binnen ons bedrijf zijn of haar eigen reis beleeft. Gericht op individueel talent. Hiermee wil ik als bedrijf het verschil maken voor mijn medewerkers. Ik ben ontzettend trots op alle teams die dagelijks op hun beurt het verschil maken voor onze klanten. Gisteren, vandaag en hopelijk nog lang na ons 75-jarig bestaan.”

Het 75-jarig bestaan wordt de komende tijd uitbundig gevierd met aantrekkelijke kortingen. Ook is er een digitaal magazine gelanceerd: www.kamstmode.nl/jubileummagazine.