Spanning bij Kira Epping: gaat het WK Zoetwatervissen door?

Er is vooralsnog geen streep gezet door het WK Zoetwatervissen op 21 en 22 augustus a.s. langs de Lage Vaart in Lelystad. De internationale bond CIPS-FIPS geeft twee maanden voor het toernooi definitief uitsluitsel. Dus mag Kira Epping vooralsnog blijven hopen.

,,Ik heb het wedstrijdprogramma en het parcours in mijn hoofd gestampt, maar ik blijf aan de andere kant heel onrustig in mijn hoofd. Je hebt totaal geen invloed of het WK door kan gaan. Ik wil heel graag weer ergens naar toewerken en mijn doelen nastreven.”

Thuisvoordeel

Zij verwacht dat het Nederlandse damesteam, ondanks de ultrakorte voorbereiding en de beperkte trainingsmogelijkheden, op het wedstrijdparcours in Lelystad toch zeker in staat moet zijn om het thuisvoordeel om te zetten in podiumplaatsen. ,,Er is wel degelijk sprake van voordeel, want we kunnen de komende weken het wedstrijdparcours in Lelystad goed verkennen.”

Succesvol WK-debuut in 2019

Kira Epping bekroonde in 2019 haar debuut op het WK Zoetwatervissen in Zuid-Afrika met een knappe negende plaats. Met deze top-tien notering presteerde de tiener individueel zelfs het beste van het vijfkoppig nationaal team.

„Ik kijk nog steeds met een heel goed gevoel terug op het WK. Voor mij is het nu belangrijk om me opnieuw te bewijzen. Dit is een mooi podium om te laten zien welke progressie ik ten opzichte van het WK in 2019 heb geboekt.”

WK-selectie is intact gebleven

Nationale damesteams uit 15 landen zullen het in Lelystad tegen elkaar opnemen. Team Holland zal worden gevormd door de dames die zich in 2019 al hadden geplaatst voor het WK 2020.

De selectie bestaat naast Kira Epping uit Ingeborg Audenaerd, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven. Stefan Verhoeven en Jan van Schendel zijn de bondscoaches van dienst.

Sportvisserij Nederland druk bezig met voorbereidingen

Een woordvoerder van Sportvisserij Nederland laat weten dat men al maanden bezig is met de voorbereidingen voor het WK.

„Uiteindelijk beslist de internationale bond of het toernooi in Lelystad door kan gaan. Er moet voldoende animo zijn vanuit verschillende landen en het evenement moet veilig worden georganiseerd. Tot die tijd gaan wij als organiserend land ervan uit dat het doorgaat. Er zijn al maanden bezig om dit unieke evenement op een veilige manier te laten plaatsvinden en hopen dat we dit jaar, nadat het vorig jaar is afgelast vanwege de corona pandemie, het WK alsnog mogen organiseren.”