Voedseltuin Emmen start seizoen met nieuw bestuur

De vrijwilligers van Voedseltuin Emmen hebben onlangs de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen. De tuin ligt aan de James Cookstraat en de grond is destijds ter beschikking gesteld door kantoormeubelfabrikant Drentea, het huidige Vepa.

Hier worden aardappelen en groenten verbouwd die bestemd zijn voor de ongeveer 750 gezinnen, die afhankelijk zijn van de voedselbank. Onder het genot van een kopje koffie en een koek is kennis gemaakt met het nieuwe bestuur. Daarnaast werd teruggeblikt op het afgelopen jaar en zijn de plannen voor komend jaar voorgelegd.

Het is gezellig werken in de tuin, vertelt Rob Heinen. ,,Soms is het aanpoten, want de stekjes moeten op vrijdag de grond in en op woensdag moet er geoogst worden. Donderdag kan het dan vers geleverd worden aan de cliënten van de voedselbank. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie en even bijkletsen. Als het wat minder weer is proberen we door te gaan, we hebben een schuur waar geschuild kan worden als het weer te slecht wordt.”

Heinen vervolgt: ,,We kunnen meer vrijwilligers gebruiken om de werkzaamheden uit te voeren. Tevens zijn sponsoren welkom voor de aanschaf van plantgoed en vervanging van gereedschap.” Meer informatie en aanmelding via e-mail: voedseltuinemmen@gmail.com