Emmen.Toen | oplossing aflevering 241

De foto van vorige week was kennelijk moeilijk te plaatsen, want het aantal reacties was beperkt. Gelukkig klom Monique Attema-Vos wel in de pen. Zij herkende de foto direct. ,,De foto is genomen op de vrijdagmarkt, vlak voor Pasen."

,,Als je wat kocht op de markt kreeg je een bon. De bonnen kon je bij dit kraampje inleveren voor een aantal eieren. Links in het hokje staat mijn opa, Klaas Huizing. Hij was hoofd keurmeester van de vleeskeuringsdienst in Emmen en moest onder meer het vee keuren dat naar de markt werd gebracht voor de verkoop. De man met de pet helemaal rechts is meneer Wanders. Hij was marktmeester.”

Ook vaste lezers van deze rubriek, zoals Piet Fokkema, zaten goed met hun oplossing. Dat was ook het geval bij Gerrit Bos. ,,De kraam van de paaseieren stond tussen het gemeentehuis van Emmen en de muziekkoepel”, schrijft hij.

Mevrouw Arnoldussen-Huizing herkende haar vader op de foto. ,,De foto is volgens mij ergens begin jaren vijftig genomen. Vader staat links in het hokje. Echt een mooie foto.”