Wildlands Foto van de Week - 18

De Wildlands Foto van de Week is gemaakt door Gert Blank uit Emmen. Hij fotografeerde deze rijstvogel in het park.

In de grootste overdekte kas van de wereld - genaamd Rimbula in Wildlands - zijn tientallen tropische vogels te bewonderen zoals de balispreeuw, bruine muisvogel, zonneral én rijstvogel. Vroeger waren rijstvogels veel voorkomende vogels op Java en Bali. De vogel at van oorsprong al wilde rijst en door de uitgebreide teelt van rijst op Java en Bali is dit het hoofdvoedsel van de rijstvogel geworden. Vandaar dat deze vogel de naam rijstvogel heeft gekregen, maar naast rijst eet de rijstvogel ook kleine zaden van grassen en bloeiende planten en soms insecten.

Door veranderingen in de landbouw, gebruik van pesticiden en vangst van wilde vogels voor de internationale handel, is de rijstvogel inmiddels een zeldzaamheid. Gelukkig doen ze het in dierentuinen heel goed en zijn ze in Rimbula volop te zien.

Meedoen

Heb jij een mooie, bijzondere, grappige of ontroerende foto gemaakt in Wildlands en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur dan jouw horizontale foto van minimaal 1 MB dan - onder vermelding van jouw volledige naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.