Nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Vul je pan voor een tientje bij restaurants in Emmen dankzij actie studenten NHL Stenden

Simpel en toch doeltreffend: je eigen pan voor een tientje laten vullen door een lokale horecaondernemer. Dat kan sinds vrijdag in Emmen dankzij ‘Onder de pannen’, een actie van studenten van NHL Hotel Management Ad Emmen.

De meeste horecaondernemers bieden als gevolg van de horecasluiting al een afhaal- of bezorgservice aan en daar zijn de studenten op ingesprongen. Met Onder de pannen willen zij het lokaal bestellen en laten bezorgen nog leuker maken. Je neemt je eigen pan mee uit je keukenkast en vult deze pan met een eenpansgerecht bij een horecabedrijf naar keuze.

Maar wat komt er bij zo’n actie kijken? Bijvoorbeeld een online systeem om te bestellen en te betalen, logistiek, creativiteit in de keuken en reclame maken. Daarom zochten de studenten de samenwerking met Jan van Peer (pannen), No Limit Events (logistiek) en EventTree (bestellen en betalen).

Eten uit eigen keuken belandt niet langer in de prullenbak

Ook belandt eten dat studenten bereiden in hun eigen restaurant Stones niet meer in de prullenbak. ,,We kunnen nu koken en leren in de keuken van Stones zonder dat wij gerechten weggooien, want die zijn nu bestemd voor de pannen.”

Doneer een pan

De studenten willen niet alleen de horeca helpen, maar ook een gebaar te maken naar de medemens. ,,We kennen allemaal wel iemand die liever de supermarkt vermijdt of een steuntje in de rug verdient. Je bestelt bij het restaurant van je keuze en haalt de pan met inhoud op. Zo kun je iemand met de donatie-pan een hart onder de riem steken.”

Op de Facebook-pagina van de actie staat vermeld waar de pannen gevuld kunnen worden: