Wildlands Foto van de Week - 17

De Wildlands Foto van de Week is gemaakt door René Pol uit Coevorden. Hij maakte deze fleurige foto van een Victoria kroonduif.

In de Birdy Bush van Wildlands leven allerlei prachtige vogels: felgekleurd en luidruchtig, maar ook piepklein en onopvallend. Met exotische namen als lori van de blauwe bergen, roelroel, Victoria kroonduif en rijstvogel.

Op de foto is de (koninklijke) Victoria kroonduif afgebeeld. De kroonduif dankt de naam aan de ‘kroon’ op zijn of haar kop. Dat is een waaiervormige verenrij om precies te zijn. Om de kroonduif te zien in de Birdy Bush, moeten de parkbezoekers wel even hun best doen. Het is een rustige duif die meestal op de grond rondscharrelt, op zoek naar eten. De fraaie Victoria kroonduif kan korte stukjes vliegen, maar doet dit slechts zelden.

Meedoen

Heb jij een mooie, bijzondere, grappige of ontroerende foto gemaakt in Wildlands en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur dan jouw horizontale foto van minimaal 1 MB dan - onder vermelding van jouw volledige naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.