Huize Henricus staat in volle bloei

Aangeboden door: Huize Henricus

Huize Henricus heeft haar woorden na ruim twaalf jaar meer dan waargemaakt aan de Kloosterweg 40-42 in Emmer Compascuum. De woon- en werkvoorziening, waar mannen en vrouwen ondanks hun beperkingen volwaardig kunnen leven, bloeit als nooit tevoren.

Peter en Ingrid van Donselaar begonnen in 2009 aan het avontuur. Vanuit een gedeelde passie voor het vak groeide Huize Henricus in snel tempo uit tot een instelling waar inmiddels zeven dagen per week, 24 uur per dag maatwerk wordt geleverd vanuit een prachtige omgeving. Een ingewikkelde verklaring voor het succes is er niet leggen Peter en Ingrid uit.

,,Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. De mensen die in Huize Henricus wonen staan elke dag centraal. Dit wordt ondersteund door gedreven en gemotiveerd personeel. Onze jongste cliënt is momenteel 22 en de oudste is 62. Dit betekent dat we met een enorm diverse zorgvraag werken. De rode draad daarentegen is dat we onze mensen zoveel mogelijk bieden en een belofte niet ergens onderin de la terechtkomt.’’ 

Persoonlijk begeleidingsplan

Veiligheid en geborgenheid worden geboden door woonlocatie, dagbesteding, vrijetijdsbesteding én zorg aan te bieden op één plek. De begeleiders hebben oog voor individuele verschillen. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleidingsplan. Ook krijgt iedere bewoner één persoonlijk begeleider aangewezen. Samenleven en elkaar ontmoeten is belangrijk voor de Drentse zorginstelling. Voor sommige bewoners is het groepsgebeuren moeilijk. Dat wil niet zeggen dat zij er geen behoefte aan hebben. Mensen met een beperking hebben vaak meer behoefte aan contact dan dat ze krijgen door hun handicap. Samenleven vraagt dan extra inspanning en die inspanning leveren de begeleiders van Huize Henricus vanuit het hart.

Cliënt centraal

De medewerkers van Huize Henricus blijven flexibel in een duidelijke en gestructureerde leefomgeving. ‘Avontuur in structuur’ is namelijk het motto. Voor de mogelijkheden van cliënten is volop aandacht en dit stelt hoge eisen aan de medewerkers. ,,Mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische  problematiek hebben recht op een volwaardige woonomgeving en zorg op maat. Daar doen wij ons uiterste best voor, vandaar dat we hoge eisen stellen aan onze medewerkers. Alles draait om de opdracht om positief,  respectvol en open minded om te gaan met de bewoners.” Elke bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met douche en toilet. Zowel het individuele als de gezamenlijke aspecten zijn in ruime mate aanwezig in Huize Henricus.

Persoonlijke ontwikkeling

Ondanks de complexiteit door beperkingen en gedragsproblematiek vergeten de medewerkers in Huize Henricus het ‘normale’ niet. ,,We letten bijvoorbeeld op het gewicht van onze bewoners en zorgen voor gezonde voeding. Wij stimuleren sport en hobby’s. Kun je iets niet alleen, dan doen mensen het samen met een groepsbegeleider. De persoonlijke ontwikkeling is voor ons belangrijk.” Nieuwsgierig wat Huize Henricus voor u kan betekenen? Zoek gerust eens contact. De medewerkers heten iedereen van harte welkom! Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.huizehenricus.nl.

Huize Henricus
Kloosterweg 40-42
7881 LG  Emmer-Compascuum
Telefoon 06-50900060
e-mail info@huizehenricus.nl
Internet. www.huizehenricus.nl