Marscha van Noesel verkoopt schilderijen voor goed doel

,,Als schilderen je passie is dan heeft een autodidact zoals ik ben op haar zeventigste een huis vol schilderijen. Het is een kwestie waar niet alleen amateurschilders, maar ook professionals mee tobben, zeker als je geen groot huis hebt. En exposeren of verkopen is zeldzaam in coronatijd”, zegt Marscha van Noesel.

Een deel van haar schilderijen hangt nu in verpleeghuis De Horst in Emmen. Die werken wil ze nu voor een goed doel verkopen. ,,De actie duurt tot eind mei, wanneer hopelijk de samenleving weer een beetje normaal kan worden.”

De kunstenares vervolgt: ,,Ik zit al een tijdje te denken waarom ik ze niet zou verkopen voor een goed doel. De laatste tijd heb ik veel te maken met familie en vrienden die aan ernstige vormen van kanker of ten gevolge van symptomen van de ziekte van Parkinson zijn overleden. Dat hakt er wel in. Wat kun je doen om het onderzoek naar deze ziekten een steuntje in de rug te geven? Er zijn nog veel meer instellingen die je kunt steunen, maar dit ligt mij nu na aan het hart. Het is misschien maar een kleine bijdrage, maar ieder steentje…”

Betaalbare prijzen

Daarom wil ze haar werk, dat nu nog tot ongeveer eind mei in het verpleeghuis De Horst hangt, verkopen voor KWF Kankerbestrijding en stichting ParkinsonFonds tegen betaalbare prijzen. In De Horst en andere verzorgings- en verpleeghuizen waar ook leden van de Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) exposeren is vanwege corona geen bezoek van buitenstaanders toegestaan.

,,We exposeren natuurlijk om gezien te worden. Dat in de eerste plaats. Dat doel wordt door corona al niet bereikt. Vervolgens is het vooral voor mensen die van hun werk moeten leven een moeilijke tijd”, zegt Marscha. ,,Ook voor instellingen zoals het KWF en het ParkinsonFonds is het moeilijk omdat giften veelal uitblijven. Wat is er mooier om geld te kunnen schenken en daar zelf ook nog wat voldoening aan te beleven?” Voor meer informatie, mail naar: mgvannoesel@gmail.com