Wildlands Foto van de Week - 16

De Wildlands Foto van de Week is gemaakt door Sylvia Westerhuis. De inwoonster van Leek maakte deze bijzondere foto van twee bavianen.

De jury vindt de actiefoto een goed getimed beeld, waarop te zien is dat de bavianen elkaar helpen in tijden van gevaar. Bij gevaar gebruiken bavianen verschillende alarmroepen om elkaar te waarschuwen. Om relatief veilig te zijn voor roofdieren, slapen mantelbavianen ’s nachts samen op hooggelegen, smalle rotsrichels.

De verlaten arena in de woestijn van Serenga is overgenomen door de mantelbavianen. Wanneer bezoekers in de piste staan, kijken de dieren vanaf de hoger gelegen tribunes op het volk neer. Terwijl de bezoekers van Wildlands de mantelbavianen bekijken, bestuderen de mantelbavianen dus juist de mensen. Aapjes kijken met andere woorden, maar dan net even andersom.

Meedoen

Heb jij een mooie, bijzondere, grappige of ontroerende foto gemaakt in Wildlands en wil je meedoen aan de verkiezing Wildlands Foto van de Week? Stuur deze horizontale foto van minimaal 1 MB dan - onder vermelding van jouw volledige naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.