Coureur Max Tubben (19) uit Nieuw-Weerdinge pakt derde plek bij Supercar Challenge

In de GT-klassevan de Supercar Challenge heeft de 19-jarige Max Tubben uit Nieuw-Weerdinge afgelopen weekend twee maal de derde plek behaald.

De races vonden plaats op het Zandvoort Circuit en waren de eerste races van het nieuwe seizoen. Tevens waren het Tubbens eerste races in de GT-Klasse van de Supercar Challenge.

In de wedstrijden maakte de 19-jarige coureur gebruik van een nieuwe auto. ‘Het was wel even inkomen in de auto. Ik had dit weekend een auto van het team, want onze eigen auto is nog niet helemaal af’, vertelt Tubben.

‘Het was echt veel glijden’

Met een goede kwalificatie behaalde Tubben een poleposition bij de races. Door de regen was de baan erg glad, waardoor Tubben veel met aquaplaning te maken kreeg.

‘Het was echt veel glijden. Ik had een heel goede pitstop gehad, helaas spinde ik daarna in de tweede bocht door aquaplaning’, meldt Tubben. ‘Toen kwam de safety car op de baan en kon ik weer aansluiten bij de rijders voor me. Mijn banden waren daardoor wel afgekoeld waardoor ik rechtdoor vloog aan het einde van het rechte stuk.’ In de eerste race behaalde Tubben de derde plek.

De tweede race verliep op een vergelijkbare wijze. ‘Ik was goed weg, had een goede pitstop, later hadden we een virtual safety car. Daarna ging ik op het Scheivlak zijwaarts de grindbak in. Dat was wel even pech, maar ik heb toch nog de derde plek kunnen pakken, dus toch weer een podiumplek.’