Sportcentrum Oosterhesselen breidt uit met buitenfitness: ‘Zelfs elke topsporter moet hier straks alles kunnen doen’

Een moeilijke tijd. Dat vindt hij zelf ook, maar Jeroen van Ruler investeert toch in zijn Sportcentrum Oosterhesselen. De veertigjarige Harderwijker breidt de sportschool aan de Edveensweg uit met ongeveer 300 vierkante meter buitenfitness.

De oud-tennisser wil de trouwe leden van het sportcentrum genoeg blijven bieden. En dan is in de buitenlucht wel zo handig in deze ingrijpende tijd van corona. Sportcentrum Oosterhesselen krijgt er buiten aan de zijkant van de grote hal een zogeheten calisthenicspark bij. De bouw ervan startte maandag. Calisthenics is een fysieke sport met behulp van het eigen lichaamsgewicht als weerstand, in de vorm van duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaaioefeningen.

Van Ruler vindt buitensportfaciliteiten een must voor elk sportcentrum. De Gelderlander startte in 2017 met zijn sportcentrum. Binnen is volop ruimte voor fitness-, kracht- en groepstrainingen, maar de coronamaatregelen laten die bezigheden (nog) niet toe. De komst van het calisthenicspark - de andere helft van de totaaloppervlakte is meer gericht op crossfittraining - heeft letterlijk heel wat voeten in aarde gehad voor Van Ruler en zijn team. ,,Er zijn uiteindelijk negen grote eikenbomen en een grote hoeveelheid struiken verwijderd om ruimte te maken”, vertelt de eigenaar. Hij heeft met Auke Dijkink en Sandra Boers op dit moment twee medewerkers in dienst. Van Ruler wil zijn team graag uitbreiden met een derde allround fitnessinstructeur.

Veiligheid

„Om eerlijk te zijn had ik het plan om ook buiten iets te gaan doen al vanaf het begin, maar de coronacrisis heeft de komst ervan wel versterkt”, zegt Van Ruler. „Vooral toen de tweede lockdown afgelopen najaar startte, kreeg ik het gevoel dat er echt iets moest gebeuren. We willen hier buiten straks graag een opslaghok realiseren en ook met camera’s gaan werken voor de nodige veiligheid. Daarnaast wordt er gezorgd voor een hekwerk. Feitelijk moet zelfs elke topsporter hier straks alles kunnen doen bij ons.”

Van Ruler wil het nieuwe buitenterrein vanaf woensdag 21 april in gebruik gaan nemen op de zichtlocatie in het dorp. ,,We gaan ook zeker de samenwerking opzoeken met sportclubs in Oosterhesselen en omliggende dorpen. Onze doelgroep is heel breed en we zijn er ook zeker voor de oudere en recreatieve sporters.”

Meer info over inschrijven voor coronaproof bloktrainingen (in de buitenlucht) staat op www.sportcentrumoosterhesselen.nl.