Emmen.Toen | oplossing aflevering 238

De foto van vorige week leverde veel reacties op. Zo reageerde Johnny Wubbels: ,,De woning aan de linkerkant ligt aan de H. Boomstraat. Tegenover heb ik als kind veel voetstappen gezet. Dat was ons veldje waar wij in de avonduren altijd voetbalden."

Wubbels vervolgt: ,,Nu staat de Montessorischool er en ons veldje van vroeger wordt nu gedeeltelijk gebruikt als speelveldje voor de kinderen van die school. De drie witte woningen staan aan de H. Boomstraat. Alle panden staan er nog. Een paar jaar geleden is voor deze woningen een grote afwateringssloot aangelegd. Daarvoor zette een fikse regenbui een groot gedeelte van Emmermeer blank. Er is een grote ondergrondse leiding aangelegd die het water afvoert naar het Oranjekanaal. Hiermee is het probleem opgelost.”

Anneke van der Laan reageert enthousiast op de foto. ,,Dit is de foto van de H. Boomstraat in Emmermeer. Ik kan hier nog lyrisch over worden. Het is een prachtig aangelegd buurtje. Het was een soort mini-Keukenhof met heel veel bloembollen en bloeiende bomen. Als de bollen gerooid werden mochten kinderen de bloemen plukken voor hun moeders. Er kwamen ook veel bussen met buitenlandse architecten - vooral Japanners - kijken.”

Bertus Gepken werkte tussen 1955 en 1960 als melkboer in dit deel van Emmermeer. Hij was knecht van collega Mensen. ,,In de H. Boomstraat kwam ik altijd bij de familie Rutgers en agent Hilbers. Een mooie buurt. Ik heb helaas geen foto’s meer uit die tijd. Misschien dat lezers van deze rubriek mij kunnen helpen?”