Pluktuin voor tulpen aan het Zuiderdiep in Drouwenermond gaat zaterdag open

DROUWENERMOND De broers Jan-Willem en Roelof Jan Wollerich runnen een akkerbouwbedrijf aan het Zuiderdiep in Drouwenermond.

Naast tarwe, suikerbieten, zetmeelaardappelen en uien worden sinds enkele jaren ook tulpen geteeld.

"Er zijn niet veel bedrijven die tulpen telen in de Kanaalstreek", weet Roelof Jan. "Het is historisch gezien niet een teelt voor deze regio. Toch merken we dat veel mensen het leuk vinden om in het voorjaar langs de bloeiende velden te rijden, te wandelen of te fietsen. En om te genieten van het jaarlijkse kleurenspektakel."

Bescheiden vergoeding

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet door de velden mag lopen om foto's te maken en om tulpen te plukken. Daarom kunnen voorbijgangers dit jaar zelf tegen een bescheiden vergoeding naar keuze een boeket tulpen plukken.

150 are

"Naast het reguliere terrein waar we tulpen telen, hebben we nu ook een strook van zo'n 150 are gereserveerd voor een pluktuin. De tulpenbollen voor deze pluktuin zijn inmiddels geplant. Het gaat om vier soorten tulpen en de eerste soort kan vanaf zaterdag worden geplukt. Er kan ter plekke worden afgerekend."

Of de pluktuin volgend jaar groter is? "Het is vooralsnog een experiment, maar we denken dat het plan wel gaat aanslaan."

Paul Abrahams