Dit is waarom je relatie met je ex oppakken een slecht idee is

Aangeboden door: exterug.nl

Verdriet en een gevoel van eenzaamheid zijn twee overheersende emoties na het stuklopen van een relatie. Mede hierom is het een aantrekkelijke gedachte om weer verder te gaan met je ex. Dat is een logische reactie op alles wat gebeurd is. Wellicht denkt je ex er precies zo over.

Maar dat wil nog niet zeggen dat de relatie deze keer wel kans van slagen heeft. Lees hier waarom verder gaan met je ex waarschijnlijk geen goed idee is.

Een onderliggend probleem is de oorzaak van de breuk

Het is verleidelijk om de oorzaak van een breuk aan een enkel incident te wijten. Maar bij de meeste relatiebreuken is er meer aan de hand. Bovendien is er vaak een onderliggende oorzaak voor onder andere vreemdgaan of een grote ruzie om een klein meningsverschil. Waarschijnlijk was jullie relatie toch niet zo sterk als je dacht. Bedenk goed of de problemen tussen jullie wel zo eenvoudig op te lossen zijn als je nu aanneemt.

Jullie passen wellicht helemaal niet bij elkaar

Besluiten om een betekenisvolle relatie te beëindigen doe je niet zomaar. Waarschijnlijk hebben jullie er allebei alles aan gedaan om er het beste van te maken. Nog meer vechten voor een relatie heeft geen zin als jullie persoonlijkheden niet op elkaar aansluiten. Je gaat alleen maar een vervelende periode tegemoet die uiteindelijk niks oplevert. Des te langer je alles doet om de relatie te laten werken, des te zwaarder is de periode na het stuklopen van een relatie.

Je verspilt kostbare tijd

Je ex is niet je enige potentiële partner op de wereld. Hoewel dat na een breuk soms wel zo lijkt. Besef daarom goed dat het misschien tijd is om verder te kijken. Want misschien ben je een veel betere match met iemand anders. Het is zonde om bij je ex stil te staan en andere kansen aan je voorbij te laten gaan. Elke seconde die je verspilt aan het denken aan je ex had je anders kunnen besteden. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar de perfecte match voor jou. Neem wel rustig de tijd om de situatie te overwegen. Want misschien komen jij en je ex toch nog door deze moeilijke periode.

Ga jij weer naar je ex terug? Lees alles over de tips en fouten die gemaakt worden.