Wildlands Foto van de Week - 15

De Wildlands Foto van de Week is gemaakt door Jacoba Velzing uit Coevorden. Op de foto is de madagaskardaggekko te zien, die los in de overdekte jungle van Wildlands verblijft.

Door de kleur valt het dier bijna niet op in de beplanting van Rimbula en bezoekers moeten altijd flink hun best doen om de gekko te spotten. Maar eenmaal gespot, is de kans groot dat bezoekers van het park het dier daar de volgende keer weer tegenkomen.

Dankzij lamellen aan de uiteinden van hun poten kunnen gekko’s lopen op gladde verticale oppervlakken. Deze gekko leeft veelal op bomen, waar het dier jaagt op insecten. Door de groene camouflagekleur kan de gekko insecten verrassen die nietsvermoedend in de buurt komen. Heb jij de madagaskardaggekko al eens gespot in Rimbula?

Meedoen

Heb jij een mooie, bijzondere, grappige of ontroerende foto gemaakt in Wildlands en wil je meedoen aan de verkiezing Wildlands Foto van de Week? Stuur deze horizontale foto van minimaal 1 MB dan - onder vermelding van jouw volledige naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.