Emmen huldigt twee jonge sportkampioenen

De gemeente Emmen heeft vrijdagochtend twee jonge sportkampioenen uit de gemeente gehuldigd. Wethouder René van der Weide ging langs bij Esmee van der Tuuk (12) en Sem de Lange (16). Beiden werden in de tweede helft van 2020 Nederlands kampioen.

De twaalfjarige Esmee woont in Emmen en werd samen met haar zwemteam Nederlands Kampioen Estafette in de categorie junioren 2. „De voorbereidingen voor het kampioenschap waren door corona anders dan anders, maar gelukkig heeft het goed uitgepakt”, vertelde ze aan van der Weide. „Tijdens het kampioenschap op 27 september moesten we vier verschillende estafettes zwemmen en daar komt een overallkampioen uit. Heel blij dat we met de gouden medaille naar huis zijn gegaan.”

Motorcross

De zestienjarige sem de Lange uit Weiteveen is Nederlands Kampioen motorcross in de categorie 125 cc geworden. „Voor dit kampioenschap heb ik vanaf november 2019 tot aan de wedstrijd op 12 oktober hard getraind. Heel blij dat ik met de titel van Nederlands Kampioen naar huis ben gegaan.”

Anders dan anders

René van der Weide heeft veel waardering voor beide sporters. „Ondanks de lockdown en een aangepast trainingsschema hebben deze sporters een geweldige prestatie geleverd. Je moet er heel veel voor doen en laten en daar heb ik enorm veel waardering voor.”