Foto's: Contouren fly-over knooppunt Emmen-West steeds meer zichtbaar

Aannemer Van Spijker bouwt snel door aan knooppunt Emmen-West. Het knooppunt onder de rook van Erm kent straks drie lagen. De planning is dat de ware megaklus eind dit jaar geklaard is.

De begane grond is de aansluiting van de Emmer rondweg met de N34 in zuidelijke richting naar Holsloot en Coevorden. Deze verbinding gaat straks onder de N34 door. Ook op de begane grond ligt eind 2021 de verbinding tussen Erm en Emmen voor lokaal verkeer, met daarnaast een fietspad. De eerste verdieping van het knooppunt is de verdubbelde N34. De tweede verdieping - de fly-over - is de nieuwe verbinding vanuit noordelijke richting naar de Emmer rondweg.

De contouren van de fly-over zijn steeds meer zichtbaar; deze bouwt de aannemer in drie delen. Medio mei is het tweede deel gereed. Verkeer op de N34 wordt daarna omgezet naar de (oude) rijbaan aan de oostkant (kant van Emmen). De aannemer heeft dan de ruimte om de laatste fase van het dek van de fly-over te bouwen. Voor de verbinding tussen Emmen en Erm bouwt de aannemer het viaduct Ermerweg. Dit viaduct is naar verwachting medio mei klaar. Verkeer richting Groningen rijdt dan vanaf de Emmer rondweg onder de Ermerweg door naar de oprit van de N34.

Al ruim een maand rijdt het verkeer van de N391 naar de N34 richting Coevorden onder een andere doorgang van het viaduct Klinkmolen. Hierdoor ontstaat ruimte om de wanden van de viaducten en de laatste fase van de fly-over te kunnen bouwen. Deze verkeerssituatie duurt tot medio mei.

Verdubbeld

De N34 tussen Emmen-West en de aansluiting met de Frieslandroute (N381) heeft er ondertussen een rijstrook bij. Ruim drie kilometer weg is er verdubbeld om het verkeer veiliger en vlotter door te laten stromen.