Coronaproof open huis gaat op herhaling bij Drenthe College in Assen, Emmen en Meppel

De deuren van de drie locaties van het Drenthe College in Assen, Emmen en Meppel zijn op 13, 14 en 15 april geopend voor jongeren die zich willen oriënteren op een mbo-studie.

Net als in december moeten studiekiezers zich van te voren aanmelden voor een bezoekmoment van een uur, samen met maximaal één ouder/verzorger.

Een voorlichting tussen 16.00 en 20.00 uur op de genoende dagen bestaat uit maximaal twaalf belangstellenden. Vanzelfsprekend zijn mondkapjes binnen de schoolgebouwen verplicht en is er anderhalve meter afstand. Ook worden bij binnenkomst handen ontsmet, een gezondheidscheck gedaan en een ingevulde gezondheidsverklaring ingeleverd. Er zijn looproutes door de gebouwen en de lokalen en contactpunten worden ontsmet.

Veiligheidsmaatregelen getoetst en goedgekeurd

„Het Drenthe College is, voor zover ik weet, de enige mbo-school in de regio die fysieke open dagen houdt”, vertelde marketingmanager Bert Broekhoven onlangs in Dagblad van het Noorden.

„Wij hebben heel bewust in een vroeg stadium al onderzocht hoe dat op een veilige manier kan én daarbij de Veiligheidsregio Drenthe op tijd ingeschakeld. Samen hebben we een heel streng veiligheidsprotocol gemaakt dat uitstekend werkt. Gelukkig maar, want wij vinden het toch heel belangrijk dat leerlingen en ouders kunnen zien waar ze volgend jaar terechtkomen.”