Hilde van den Berg begeleidt mensen naar gezondere leefstijl bij Popping Sport

De uitbraak van het coronavirus heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om gezond te leven. Maar een gezonde leefstijl bereiken en behouden, is niet eenvoudig. Dat vraagt meestal om hulp en begeleiding door professionals met verstand van zaken en gevoel voor mensen.

Preventief gezondheidscentrum Popping in Emmen heeft leefstijlcoaches in dienst die speciaal zijn opgeleid om mensen te begeleiden naar een duurzame gezondere leefstijl. Popping is tevens een NL Actief Preventiecentrum. Dat betekent dat het bedrijf volgens een erkend protocol werkt waarin metingen en persoonlijke programma’s zijn vastgelegd om klanten optimaal en succesvol te begeleiden.

Leefstijlcoach Hilde van den Berg gaat samen met de klant op zoek naar dagelijkse leefgewoontes die hem of haar helpen om gezonder te kunnen leven. Het is namelijk van belang dat een verandering in leefstijl ook is vol te houden en een natuurlijk onderdeel van het leven van de klant wordt. Dat kan gaan om bewegen, voeding, slaap, dagindeling, balans tussen inspanning en ontspanning.

'Onze begeleiding is altijd maatwerk'

Van den Berg vertelt: ,,We stellen samen met de klant reële doelen op. Dat kan gaan om afvallen of juist op gewicht blijven, een sportieve prestatie proberen te realiseren, fit en energiek worden of blijven, ongezonde gewoontes aanpakken, meer balans in het leven krijgen. Onze begeleiding is altijd maatwerk. We werken dus niet met standaardprogramma’s, maar begeleiden onze klanten altijd persoonlijk. Het gaat erom dat we samen de goede keuzes maken. Ons doel is er voor te zorgen dat klanten in stappen hun leefstijldoel behalen én leren hoe ze het zelf kunnen volhouden. Door voortdurend te werken met haalbare tussendoelen zorgen we ervoor dat klanten ook enthousiast en gemotiveerd blijven. De leefstijl van mensen is bij ons in goede en vertrouwde handen.”