Golfclub De Gelpenberg uit Aalden en Joost Luiten Foundation bieden kinderen in gemeente Coevorden de kans kennis te maken met golf

Golfclub De Gelpenberg uit Aalden gaat samenwerken met de Joost Luiten Foundation (JLF). Deze samenwerking biedt kinderen in de gemeente Coevorden de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met de golfsport.

De JLF heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/ of materieel zijn.

‘Mijn foundation wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met golf, zodat ze hun eigen mening over het spel kunnen vormen. Elk initiatief dat dat mogelijk maakt juichen wij toe. Geweldig dat De Gelpenberg onze plannen wil ondersteunen’, stelt Nederlands beste golfer Joost Luiten in een persbericht.

De Gelpenberg bepaalt in overleg met beleidsmedewerkers van de gemeente Coevorden, jongerenwerkers en buurtsportcoaches hoe zoveel mogelijk kinderen kunnen worden bereikt. Het voornemen is eind april en in de meivakantie van start te gaan.

Birdievriend van Joost Luiten

Om de samenwerking met de JLF verder vorm te geven, is De Gelpenberg lid geworden van de Birdievrienden van Joost Luiten. Elke birdievriend doneert na elke birdie (1 onder par) van Joost Luiten op de European Tour een bepaald bedrag aan de JLF.