Geerte Klok exposeert schilderijen en boekomslagen

Geerte Klok uit Nieuw-Amsterdam toont tot en met woensdag 31 maart schilderijen en boekomslagen van textiel bij keuken- en badkamerzaak Inter Art aan de Oosterbracht in Emmen.

Klok heeft veel met textiel gewerkt in de tijd toen haar kinderen klein waren. Ze probeerde allerlei technieken uit, zoals het quilten. Na het uitvliegen van de kinderen is ze ook begonnen met schilderen. Nu versterken die beide creatieve uitingsvormen elkaar. Ze creëert boekjes met boekomslagen die ze maakt van textielrestantjes, kleurige draadjes en ander materiaal dat voorhanden is. Hierbij borduurt ze vaak voort op schilderijen die ze eerder gemaakt heeft met acrylverf of bijenwas. En omgekeerd is ook in haar schilderijen vaak iets ‘borduurachtigs’ terug te vinden.

De expositie bij Inter Art wordt georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Inter Art is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Om de expositie te bezoeken kunnen belangstellenden een afspraak maken via e-mail: info@inter-art.nl