Groot deel van Verlengde Herendijk in Emmen krijgt opknapbeurt. Houd rekening met afsluiting tot eind april (maar Parc Sandur blijft bereikbaar)

De Verlengde Herendijk - de ‘zuidas’ van de wijk Parc Sandur in Emmen - wordt de komende maanden flink opgeknapt. Tijdens de renovatie wordt onder andere een voorsorteervak ter hoogte van Van der Valk Hotel Emmen aangelegd.

De weg is al jaren een doorn in het oog op het gebied van verkeersveiligheid. Vorig jaar werd op de kruising van de weg met de Dikke Wijk / Nieuw Amsterdamsestraat al een rotonde aangelegd. Dit voorjaar pakt aannemer Fuhler uit Emmen een groot deel van de rest van de weg aan.

‘Afslaand verkeer staat niet meer stil op doorgaande weg’

,,Het wordt steeds drukker op de Verlengde Herendijk”, zegt wethouder René van der Weide. ,,We maken de bocht daar vlakbij minder scherp en we verbreden de weg met grastegels. Door het maken van een voorsorteervak bij het kruispunt bij Van der Valk staat afslaand verkeer niet meer stil op de doorgaande weg. Op deze manier verbeteren we de verkeersveiligheid.”

Rotonde bij ingang Parc Sandur wordt vernieuwd

De rotonde in de Verlengde Herendijk bij de entree van Parc Sandur was één van de eerste rotondes in Emmen. Maar volgens de wethouder voldoet die niet meer aan de huidige normen.

,,Met name voor vracht- en landbouwverkeer is het moeilijk om de rotonde goed te kunnen passeren. Er is bovendien veel schade aan het asfalt en de betonbanden. De rotonde wordt daarom aangepast.”

Parc Sandur blijft bereikbaar

De gemeente verwacht dat die eind april 2021 grotendeels klaar zijn en de weg weer volledig open kan voor verkeer. De wijk Parc Sandur blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, omdat de renovatie in fases wordt uitgevoerd.