Bosma Bedden gaat weer open voor klanten

Eindelijk”, verzucht Gerrie Bosma van Bosma Bedden in Emmen. ,,Hoewel nu nog alleen op afspraak, maar we mogen eindelijk weer klanten in de winkel ontvangen.” Voor veel ondernemers komt de toezegging van het kabinet als een verlossing.

Maandenlang hebben ondernemers geen klanten mogen ontvangen. Ook het click & collect-idee, waarbij de klant een artikel bestelt en minimaal vier uur later ophaalt, zette geen zoden aan de dijk.

Bosma Bedden houdt het hoofd nog steeds boven water. ,,We hebben namelijk niet zitten afwachten, maar het initiatief genomen om afspraken bij klanten thuis te maken. Dat wordt heel erg gewaardeerd. We zijn van plan ook na de coronacrisis hier mee door te gaan.”

Vanaf woensdag 3 maart is het toegestaan dat winkels weer twee klanten tegelijk kunnen ontvangen. ,,Dat kan nu nog alleen op afspraak”, zegt Bosma. ,,Dat kan via onze website of telefonisch. In overleg plannen we dan het tijdstip in.”

Vier klanten tegelijk naar binnen

Omdat de winkel van Bosma Bedden twee verdiepingen telt, mogen er vier klanten tegelijk naar binnen. ,,Onze winkel is zo groot dat mensen niet bij elkaar in de buurt kunnen komen. We hebben sowieso alle voorzorgsmaatregelen genomen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Natuurlijk gelden de basisregels zoals de 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen ook bij ons. Wij attenderen onze klanten erop dat ze thuisblijven bij klachten.”

Bosma voegt er in het algemeen nog aan toe dat het juist nu zo belangrijk is dat mensen kunnen slapen op een kwalitatief goed bed en niet op ‘plastic’ matrassen, die overal op internet worden aangeboden. ,,Onze boodschap is dan ook: Slaap lekker en blijf gezond. Onze matrassen zijn bewezen goed van kwaliteit.”

Bosma Bedden is daarom altijd bereikbaar. De medewerkers geven telefonisch advies en wanneer wenselijk ook bij de mensen thuis. Bij het bezorgen van een nieuw bed worden alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen.