Organisatie Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen wil in augustus toernooi houden

Ondanks het coronavirus is de organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen van plan in augustus een nieuwe editie te houden.

De wedstrijden worden gespeeld op 14, 17 en 21 augustus. De organisatie kiest ervoor om dezelfde opzet als in 2019 te hanteren. Daarbij strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ,,De nieuwe opzet is ons destijds uitstekend bevallen'', vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie. ,,Doordat we het toernooi hebben opgesplitst, zijn de krachtverschillen minder groot."

Deelnemersveld

De organisatie heeft ook het deelnemersveld al wereldkundig gemaakt. HZVV, VKW en Pelikaan S nemen het tegen elkaar op met als inzet de AH Offerein Bokaal.

Achilles 1894, LTC, Dalen, ZZVV, De Weide, SV Dedemsvaart, SCD’83, Hoogeveen zaterdag en HZVV 2 spelen om de Paviljoen Nijstad Cup. Titelverdediger Germanicus uit Coevorden doet niet aan het toernooi mee.

De negende editie van het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen ging afgelopen jaar niet door. De organisatie wilde het toernooi nog verplaatsen, maar kwam tot de realisatie dat deze planning niet haalbaar was.