Emmen.Toen | oplossing aflevering 231

De foto is gemaakt aan de Wilhelminastraat, laat Wim van den Hof weten. ,,De winkel van fietsenhandelaar Henk Boer is net gesloopt, om plaats te maken voor de Julianaflat. Rechts staat nog de winkel van Withaar Schoenen, terwijl links het pand van gashandel De Lange te zien is. Het hoge gebouw erachter was de meubeltoonzaal van Schippers. Henk Boer is in het pand van Schippers doorgegaan.”

Rita Boer-van Den Bos reageert via Facebook: ,,Dit is de Wilhelminastraat. De vrachtauto staat op de plek van de fietsenwinkel van Henk Boer. Rechts staat het pand van Withaar Schoenen en links het gebouw van De Lange.”

Ook Adriaan Huijsen meldt dat de foto is genomen in de Wilhelminastraat. ,,Achter het woonhuis bevond zich de werkplaats en kolenopslag van Gerrit van den Bos. Later werd het de werkplaats van Euromaster Bandenservice. In de woning rechts op de foto was een tijdje Het Bureau voor Rechtshulp gevestigd. Tegenwoordig staat er een appartementencomplex. Withaar was een van de oudste middenstanders van Emmen. Hij is later naar de Hoofdstraat gegaan.”