PvdA kroont Anita Mensing-Westerink tot vrijwilliger van het jaar in Borger-Odoorn. Partij roemt haar rol bij 4 mei-herdenking in Valthe-Klijndijk

Vrijwilliger Anita Mensing-Westerink is gelauwerd door de PvdA in haar gemeente Borger-Odoorn. Ze ontving een oorkonde van de sociaaldemocraten.

De jaarlijkse prijs werd dit jaar coronaproof uitgereikt. Niet in een zaaltje met familie maar een-op-een door PvdA-Statenlid Peter Zwiers. De nieuwe vrijwilliger van het jaar werd in het zonnetje gezet vanwege haar rol bij de 4 mei-herdenking in Valthe-Klijndijk.

Drijvende kracht

Ze is drijvende kracht achter de jaarlijkse plechtigheid bij het monument Onderduikershol in het Valtherbos. De plek bood een schuilplek aan Joodse onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. Mensing-Westerink geeft er ook rondleidingen aan kinderen van de basisscholen. Op deze plek ontving ze de ereprijs.

Ook de nummers twee en drie van de verkiezing over 2020 werden bezocht. Henk Jan- en Liesbeth Piening uit Valthermond kregen bloemen voor de tweede plek, voor hun rol in de organisatie van lichtjesavonden in Valthermond. Als derde eindigde voorzitter Siert van der Laan uit Nieuw-Buinen voor zijn vrijwilligersrol bij de plaatselijke voetbalclub.