Golfbaan De Gelpenberg in Aalden haalt als eerste noordelijke club kwalificatietoernooi Pro Golf Tour in huis

Het internationaal kwalificatietoernooi Pro Golf Tour strijkt van 31 augustus tot en met 4 september neer bij de Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden.

Voor dit toernooi komen spelers uit onder meer Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland naar de baan in Zuidoost-Drenthe. Ook regionaal talent krijgt een kans om af te slaan, dankzij een aantal wildcards die de club krijgt. In de afgelopen jaren deed ook de nationale top - met spelers als Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling - aan de Pro Golf Tour mee.

Toernooidirecteur Peter Zäh: ,,Spelers kunnen via de jaarranking doorstromen naar de Challenge Tour en uiteindelijk de European Tour. Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd.”

De Gelpenberg - de oudste golfclub van Drenthe - blies vorig jaar vijftig kaarsjes uit, maar omdat Covid-19 in het lustrumjaar roet in het eten gooide, viel ook de organisatie van de Pro Golf Tour in het water. Dit jaar krijgt de club de herkansing. Clubvoorzitter Marcel Kocks ziet het binnenhalen van het toernooi als erkenning van de kwaliteit van de golfbaan. ,,Dit past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland.”

Toernooischema

Dinsdag 31 augustus: voorspelen
Woensdag 1 september: Pro-am met gasten
Donderdag 2 september: eerste ronde met 156 spelers
Vrijdag 3 september: tweede ronde met 156 spelers
Zaterdag 4 september: finaledag

Op de website van De Gelpenberg staat binnenkort meer informatie over het toernooi en de deelnemers.