Honderden fans rijden met versierde auto's in toeter-optocht om FC Emmen te supporten

Fans van FC Emmen die hun club willen aanmoedigen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ verzamelden zich zaterdagochtend met tientallen versierde auto’s voor een toeter-optocht.

De fans verzamelden zich in de ochtend op de parkeerplaats bij Wildlands. Om 11.00 uur ging de stoet rijden, richting stadion De Oude Meerdijk. De supporters wilden al toeterend FC Emmen laten weten dat ze ook in moeilijke tijden achter de club blijven staan. FC Emmen staat momenteel stijf onderaan in de eredivisie.

De sfeeractie, genaamd Samen rijden, Samen strijden, eindigde bij het stadion van FC Emmen. Trainer Dick Lukkien liep samen met de technische staf onder luid applaus van de supporters een rondje over het plein waar de auto’s zich hadden opgesteld. Lukkien liet weten diep geraakt te zijn door de steunbetuiging van de supporters. ,,Als je ziet hoe de supporters met ons meeleven dan raakt mij dit diep.”

De sfeeractie werd georganiseerd door supportersvereniging Rood Wit en de supportersgroepen Brigata-Fanatico, Ultras en Casuals. Deze hadden van te voren opgeroepen om in verband met corona in de auto’s te blijven. Hier hield het merendeel zich aan waardoor de aanwezige politie niet in actie hoefde te komen.