Motorhelm aanschaffen: Vergelijk deze merken!

Aangeboden door: helmonline.nl

Als je een nieuwe motorhelm wil aanschaffen, kan de keuze nog best lastig zijn. Misschien heb je zelf al bepaald of een jet-, integraal-, of juist systeemhelm voor jou de beste keuze is.

Heb je dat niet? Wij helpen je op weg. Heel eenvoudig gezegd:

  • Een jethelm is voor mooi weer en korte afstanden op lage snelheid.
  • Een integraalhelm is voor hoge snelheid, grotere afstanden en biedt ook voldoende bescherming bij koud weer.
  • Een systeemhelm heeft een opklapbaar kinstuk (erg handig voor brildragers!) en is daarom voor beide omstandigheden geschikt.

Maar daarnaast moet je ook nog beslissen voor welk merk je gaat. Er zijn talloze merken die verschillen in kwaliteit én in prijs. Wij hebben een paar merken voor je op een rijtje gezet die allemaal een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Caberg

Het Italiaanse merk Caberg staat voor innovatie en comfort. Deze helmen worden met de hand gemaakt en intensief getest voor een optimale veiligheid. Kies je voor Caberg, dan beschik je direct ook over handige kenmerken, zoals Bluetooth koppeling en een breed scala aan viziers

HJC

HJC staat - terecht - in de top vijf. Met een HJC-helm kies je voor kwaliteit voor een betaalbare prijs, met veel aandacht voor design, comfort en accessoires.

Schuberth:

Het Duitse merk Schuberth levert motorhelmen die van topkwaliteit zijn. Onderzoek en testen worden in eigen testlabs gedaan. De combinatie van innovatie, comfort en een zeer groot assortiment, maken dit tot een zeer populair merk. De Schuberth C4 Pro is hier dan ook het populairste model.

Scorpion

Bij Scorpion wil men elk detail zelf onder controle houden, zodat ze toonaangevende, kwalitatief hoogwaardige helmen kunnen bieden. Een Scorpion EXO helm heeft niet alleen een ECE keurmerk, maar vaak ook een SNELL keurmerk (goedkeuring voor Amerikaanse weg).

Shark

Het Franse merk Shark is één van de marktleiders en biedt comfortabele, high performance helmen. Dit bedrijf scoort met haar producten hoog op het gebied van innovatie, comfort, functie en veiligheid. Bovendien volgt het de trends op de voet en dus onderscheiden deze helmen zich door fantastische designs.

Vinz

Vinz helmen zijn geliefd vanwege het comfort en de gebruiksvriendelijkheid én vanwege het grote aanbod aan helmsystemen die per soort in diverse uitvoeringen worden aangeboden.

Andere merken

Natuurlijk zijn er nog meer merken die ook erg goed zijn. Je zou ook kunnen kijken naar Arai en MT, eveneens allemaal voorzien van ECE keurmerk.

Tweedehands? Beter niet!

Wij raden het ten zeerste af om een tweedehands helm aan te schaffen. Behalve dat het minder hygiënisch is, weet je namelijk nooit wat er met die helm gebeurd is. Het kan zijn dat hij is gevallen of gedragen is tijdens een ongeval. Ook wanneer hij er goed uitziet, zijn er mogelijk onzichtbare beschadigingen. Dat kan echt heel erg gevaarlijk zijn wanneer je zelf ten val komt. Goedkoop wordt dan duurkoop met een hoge prijs!

Vergelijk merken

Vergelijk jouw favoriete modellen en maak je keuze. Voor bovenstaande merken geldt dat, welk model je ook kiest, je ervan verzekerd kunt zijn dat je een fijne, kwalitatief hoogwaardige helm aanschaft, voorzien van een ECE keurmerk.