FC Emmen heeft eindelijk zijn gewenste spits binnen. Paul Gladon moet komend half jaar voor doelpunten gaan zorgen

FC Emmen heeft Paul Gladon vastgelegd. De 28-jarige spits heeft vandaag z’n contract bij Willem II laten ontbinden en speelt in ieder geval het komende half jaar in Emmen.

Met Paul Gladon heeft FC Emmen dan toch de gewenste spits binnengehaald. De Hoofddorper kwam bij Willem II, de huidige nummer zeventien van de eredivisie, amper aan spelen toe. Het vooruitzicht op speelminuten in Emmen heeft hem over de streep getrokken.

Gladon was echter niet de eerste optie van FC Emmen. Dat was ‘een Nederlandse spits met eredivisie-ervaring die momenteel in het buitenland speelt’. Beide partijen kwamen echter niet tot een overeenkomst, waardoor FC Emmen naar Gladon schakelde.

Michael de Leeuw zakt een linie

In het ideaalplaatje van trainer Dick Lukkien wordt Gladon de vaste spits, liet hij afgelopen weken al een paar keer doorschemeren. Michael de Leeuw zal daardoor een linie zakken, naar zijn eigenlijke positie als aanvallende middenvelder.

Gladon trad in 2019 in dienst bij Willem II en speelde in Nederland verder voor FC Groningen, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en FC Dordrecht. Over de grens kwam hij uit voor Wolverhampton Wanderers en Sint-Truiden.

Doodlopend spoor in Tilburg

In zijn eerste seizoen in Tilburg kwam Gladon nog tot achttien optredens in de Eredivisie, al waren dat uitsluitend invalbeurten. Dit seizoen was zijn aandeel aanzienlijk minder. De spits kwam in de eredivisie tot vier optredens en in totaal 133 minuten.

In Tilburg staat hij vooral bekend om één treffer, in februari 2020 tegen FC Utrecht. In het duel scoorde hij de gelijkmaker (1-1). Na het stopzetten van de Eredivisie bleek die treffer cruciaal. Niet Utrecht, maar Willem II eindigde als vijfde en ging Europa in.

Hopen op meer aanwinsten

Naast het aantrekken van Gladon, verwacht FC Emmen nog een paar drukke dagen richting het sluiten van de transfermarkt maandag- op dinsdagnacht 00.00 uur. Er zijn meerdere lijntjes uitgegooid, maar het is wachten welke kunnen worden binnengehengeld.

Gisteren werd al bekend dat er ook uitgaande transfers op stapel staan. Donis Avdijaj lijkt na een aantal maanden alweer te vertrekken. Hij staat op het punt een contract te tekenen bij AEL Limassol, de nummer drie van de Cypriotische competitie.

Ook Sekou Sidibé, Behadil Sabani, Collin Seedorf en Desevio Payne mogen FC Emmen verlaten, wegens een gebrek aan perspectief. De laatste twee spelen op amateurbasis bij FC Emmen en konden na een x-aantal wedstrijden een contract verdienen. Mede door blessures kwamen zij niet of nauwelijks aan spelen toe.

Krijg je geen genoeg van FC Emmen? Beluister dan hieronder de DvhN-podcast Radio Meerdijk! Daarin praten clubwatcher Jonathan Ploeg, sidekick William Pomp en presentator Thijs de Jong je iedere maandagmiddag bij over het wel en wee bij de club.