Tips | Hoe kies je gouden sieraden uit?

Aangeboden door: lucardi.nl

Gouden sieraden zijn niet altijd de meest betaalbare sieraden. Wel blijven ze lang mooi en is het een echte investering: goud blijft namelijk altijd waardevol.

Zo kan je een gouden sieraad na een jaren dragen aan iemand anders geven, of verkopen. Maar hoe weet je nou dat je een goed gouden sieraad in je handen hebt, en wat zijn prijzen van verschillende soorten gouden sieraden? Lees hieronder onze tips!

#1 Wat is “karaat”?

Bij sieraden waar goud in is verwerkt zal je altijd een aantal karaat naar voren zien komen, zoals 9, 14 of 18 karaat. In Nederland zijn 14 karaat sieraden het populairst, en 14 karaat goud bestaat uit 58,5% goud. Het is daarnaast goed om te weten dat 100% puur goud 24 karaats goud is, alleen is dit veel te zacht om een mooi en vooral duurzaam sieraad van te maken. Dit zal niet tegen een stootje kunnen en snel verslijten. Daarnaast heb je ook 9 karaat, alleen mogen 9 karaat sieraden in Nederland geen “goud” genoemd worden, omdat dit pas mag vanaf 14 karaat. In 9 karaat sieraden zit 37,5% goud, dus dit is wel het overwegen waard.

#2 Bepaal je budget

Als je begrijpt hoe karaat in goud werkt, kan je kijken naar je eigen budget. Is de aankoop van een gouden sieraad voor een speciale gelegenheid, of ga je het maar een paar keer dragen? Dit zijn factoren die kunnen meespelen. Uiteraard is er een verschil in de kwaliteit van 9 karaat en 14 karaat, maar ook in de prijs. Als je een mooi sieraad wilt aanschaffen, maar niet té diep in de buidel wilt tasten, is een 9 karaat sieraad een prima alternatief. Het materiaal gaat jaren mee, zeker als je deze goed verzorgd. Wil je écht een trendy item aanschaffen, of iemand een klein cadeautje geven? Dan kan je ook altijd nog kiezen voor goldplated sieraden, ook wel “vergulde” sieraden. Deze zijn voorzien van een laagje goud aan de buitenkant van het sieraad, om een echte goudlook te geven. Vaak is deze laag 18 karaat goud. Afhankelijk van de kwaliteit zal deze laag er wel langzaam afslijten.

 #3 Zoek leuke aanbiedingen!

Vaak zijn gouden sieraden een dure koop, daarom is het extra leuk om in de gaten te houden of er speciale deals zijn bij jouw favoriete (web)winkels! Zodra de winkels weer open zijn zien we je bijvoorbeeld graag terug bij Lucardi Juwelier in Emmen! Wist je dat er een filiaal zit in het winkelcentrum de Vlinder, nabij de dierentuin Wildlands? Ga hier eens langs voor inspiratie en leuke aanbiedingen. Zijn de winkels gesloten in verband met de lockdown? Dan zijn de medewerkers van het filiaal bereikbaar voor “Bel & Bestel” via 0591-648959! Shop je liever online? Dat kan uiteraard ook via www.lucardi.nl. Alvast heel veel plezier met het uitzoeken van jóuw gouden sieraden!