Nicole Stiekema nieuwe directeur-bestuurder Bibliotheek Emmen

Nicole Stiekema is vanaf 1 februari de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Emmen. Zij volgt Marchien Brons op die met pensioen gaat.

Henk van der Scheer, voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Emmen, meldt het volste vertrouwen in Stiekema als opvolger te hebben. ‘Nicole hebben we de afgelopen jaren leren kennen als iemand die de nodige ins en outs van de bibliotheek kent en daar een duidelijke visie over heeft.’

Laaggeletterdheid

Marchien Brons is sinds juli 1975 werkzaam bij Bibliotheek Emmen. Tijdens haar loopbaan bij de bibliotheek heeft ze veel verschillende functies bekleed en sinds 2007 is ze de directeur-bestuurder van de organisatie. Brons zette zich sterk in voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Ook wordt ze gezien als grote aanjager van vele projecten binnen de bibliotheek en uitbreidingen van onder andere de bibliotheek in het centrum van Emmen en nabijgelegen dorpen en wijken.

‘We hebben zeer veel waardering voor de wijze waarop Marchien Bibliotheek Emmen heeft geleid en voorbereid op de toekomst. De bibliotheek is meer dan alleen het lenen van boeken en ook in deze ontwikkeling is Marchien een echte inspirator geweest’, stelt Van der Scheer.