Wildlands Foto van de Week - 3

Een indrukwekkende krachtmeting op deze nieuwe Wildlands Foto van de Week, gemaakt door Grads Heijne uit Barger-Oosterveld.

We zien op de foto twee olifantenstieren in het park met elkaar stoeien: de volwassen Timber - sinds mei 2020 in Wildlands - met de in 2010 in Emmen geboren Einga-Tha. Einga-Tha is een puberende bul die graag speelt met Timber. Op deze manier leert hij van de oudere stier.

Op dit moment zit Einga-Tha echter in een zogeheten musth: dat is een hormonale fase bij olifantenmannen, waarbij ze veel testosteron aanmaken en daardoor veel agressiever zijn. Deze periode is te herkennen aan een olieachtige vloeistof die vrijkomt uit een klier op de wang van de olifantenman. Voor de veiligheid van beide stieren staan Einga-Tha en Timber nu tijdelijk niet bij elkaar, maar zodra de puber uit deze periode is mogen ze er weer op los stoeien!

Op de foto van Grads is goed het verschil in grootte tussen het volwassen dier en de puber te zien, maar vergis je niet! Timber weegt zo’n 5700 kilo en Einga-Tha weegt al bijna 3500 kilo. De klasse zwaargewicht dus beide!

Beste foto

Wil jij meedoen aan deze wekelijkse verkiezing? Stuur jouw beste horizontale Wildlands foto van minstens 1 MB in - voorzien van jouw volledige naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.