Fablab Coevorden opent op 20 januari

Wethouder Steven Stegen opent op woensdag 20 januari het nieuwe fablab in Coevorden.

Het fablab is een innovatieve werkplaats voor jong en oud waar bezoekers onder andere kunnen experimenteren met 3D-printers, lasersnijders en robotica. In verband met de coronamaatregelen is de opening online vanaf 15.30 uur te volgen via het YouTube-kanaal van het fablab.

Escape Room

Voor de opening organiseerde de werkplaats een escape room voor kinderen die vanuit huis gedaan kon worden. In de escape room waren vier woorden verstopt. Uit alle kinderen die de sleutelwoorden hebben gevonden, wordt één winnaar getrokken waar tijdens de opening met een lasersnijder een trofee voor wordt gemaakt. Alle kinderen die de juiste oplossing hebben opgestuurd, krijgen als beloning een tegoedbon voor een gratis workshop dit jaar.

Bijdrage uit Regio Deal

Het fablab in Coevorden ontving een bijdrage uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Binnen de Regio Deal werken partijen samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Zo maakt het fablab intensief gebruik van de faciliteiten van de Coevorder middelbare school De Nieuwe Veste.