McDonald's Stadskanaal maakt haast met sloop: al op dag van brand vergunning aangevraagd

De McDonald’s in Stadskanaal laat er geen gras over groeien. Nog dezelfde dag waarop het restaurant uitbrandde, lag een aanvraag voor een sloopvergunning op het gemeentehuis.

Daarmee lijkt de fastfoodketen haast te maken na de verwoestende brand op de vroege morgen van 5 januari. Binnen korte tijd vlogen de vlammen er van voor tot achter uit. Het restaurant bleek voor de uitgerukte brandweerlieden niet meer te redden.

Hulp

Daarmee ging niet alleen een geliefde ontmoetingsplek verloren, maar ook de werkplek van tientallen mensen. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt liet toen weten dat de gemeente klaarstond om in gesprek te gaan over hoe het verder moet. Nog diezelfde dag ontving de gemeente een aanvraag voor de sloop van de McDonald’s aan de Hoogveen 19. Daartegen kan geen bezwaar worden gemaakt.

Als de sloopvergunning is verleend, worden er verdere stappen verkend, liet een woordvoerder eerder weten. Waarschijnlijk wordt een aanvraag ingediend voor de bouw van een nieuwe vestiging.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie heeft geen sporen gevonden van opzettelijke brandstichting. McDonald’s heeft een eigen onderzoeksteam ingeschakeld. Over de resultaten daarvan doet het bedrijf geen uitspraken.