Emmen.Toen | oplossing aflevering 225

Een lezer dacht de Wilhelminastraat te herkennen. Helaas voor die persoon ging het om de Noorderstraat. Geen breinbreker voor de meeste lezers. ,,Op deze foto staat de Noorderstraat in het centrum van Emmen. Het gaat om het zogenaamde Udema pand, waar ook boekhandel de Zuid-Ooster deel van uitmaakte”, aldus Dirk Herder.

Evert ten Napel, inderdaad van de bakker, nam ook de moeite om te reageren: ,,We zien op de foto het nog steeds bestaande winkelpand op de hoek van de Hoofdstraat en de Noorderstraat. In die tijd had Emmen nog geen openbare bibliotheek. In de boekhandel was destijds een bibliotheek gevestigd waar je voor een paar centen een keurig gekaft boek kon lenen.” Ten Napel vervolgt: ,,Links van de boekhandel zat, als ik het mij goed herinner, de lingeriewinkel van Knigge. Rechts - dus om de hoek - zat ‘Hoedje Visser’. Daarnaast zaten herenmode Van der Kaap en fotozaak Meilink. Daarnaast bevond zich het pand met sigarenzaak Ketelaar en bakkerij Ten Napel. Vaak heb ik hier gelopen, dus was het niet moeilijk te herkennen.”

Mary Kalverda schrijft: ,,Verder de Noorderstraat in zie je de winkel van Booy, gevolgd door Poelstra, kapper Kuik, drogisterij 1001 en Velema. Ik ken ze allemaal in de Noorderstraat.”