Henk Elzing Techniek gaat elders in Coevorden verder als Schipper Technisch Handelsburo

De Coevorder Looweg 13 gaat verder zonder Henk Elzing Techniek (kortweg HET), want het familiebedrijf wordt overgenomen door familiebedrijf Schipper Technisch Handelsburo.

Eigenaar Henk Elzing uit Nieuw-Schoonebeek verhuist op 66-jarige leeftijd mee naar het nieuwe adres: Printer 13 in Coevorden. Elzing senior werkt nog één jaar door en dat drie dagen per week. Zijn zoon Harko (34) uit Schoonebeek is al sinds 2011 actief voor het bedrijf aan de Looweg en verhuist per januari ook mee naar het nieuwe adres en komt in vaste dienst onder de vlag van Schipper. ,,Harko maakte mij kenbaar geen ambitie te hebben om het bedrijf over te nemen van mij en daarom gingen we op zoek naar een andere partij. Dat is dus de firma Schipper geworden”, vertelt Henk.

Midden jaren negentig

Het bedrijf van de ervaren Elzing heeft een lange staat van dienst aan de Looweg, want midden jaren negentig was het Henk die er kwam te werken. De zestiger is er nu 12,5 jaar eigenaar geweest, maar begint nu dus aan een nieuwe fase in de vroege herfst van zijn werkzame leven.

,,We zijn blij met het nieuwe onderkomen als A-locatie op het industrieterrein. Aan de Looweg hebben we een C-locatie. Commercieel gezien zitten we straks veel beter en de ruimte wordt in het nieuwe onderkomen veel beter benut om efficiënter te kunnen werken. Ja, we gaan er echt stukken op vooruit en krijgen alle voorraad uit het centrale magazijn in Almelo aangeleverd.” Schipper heeft straks in totaal zes filialen.

Henk Elzing heeft altijd gehamerd op klantenbinding, service en kwaliteit. ,,Doen wat je hebt beloofd. We hebben het dan ook aan onszelf te danken dat de klanten ons vertrouwen. Mooi dat de voortgang, groei en toekomst van onze medewerkers en onze klanten nu is gewaarborgd.”