Alan Red: Italiaanse klasse op drie vlakken

Aangeboden door: overhemden.com

De kans is groot dat je ooit wel al eens een kledingstuk van Alan Red hebt gedragen. Het Italiaanse merk maakt immers T-shirt en boxershorts die zeer bekend zijn. Alan Red besteedt extra veel aandacht aan innovatie en wil zijn vooruitstrevendheid dan ook graag laten zien. Benieuwd op welke drie manieren Alan Red dat doet? Lees dan snel verder.

Eerst een brokje geschiedenis. De organisatie Magir, die in 1940 in Varese wordt opgericht, lanceert een eigen kledingmerk: Alan Red. De naam is een afgeleide van eigenaar Andrea Rossi, wat vrij vertaald ‘Andrea Rood’ of dus in het Engels ‘Alan Red’ betekent. Het merk onderscheidt zich op verschillende manieren van de concurrentie.

Eerste manier: unieke producteigenschappen

Bij elk product zorgt Alan Red voor enkele unieke eigenschappen. Zo zijn de T-shirts bijvoorbeeld onderverdeeld in verschillende types: ronde hals, V-hals, diepe V-hals. Alan Red focust verder op T-shirts die niet zichtbaar zijn onder je kleding of T-shirts die extra lang zijn.

Ook in samenstelling van de stoffen probeert Alan Red te differentiëren. Zo bieden ze shirts aan in 100% katoen, maar is er ook een gamma aan shirts met iets meer ‘rek’ die uit 93% katoen en 7% elastaan bestaan.

Om het aanbod overzichtelijk te houden, gaf Alan Red elk type een specifieke naam mee. Denk aan namen zoals Derby, Virginia en Vermont. Vanzelfsprekend zijn de verschillende types kledij ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Laat het duidelijk zijn dat Alan Red aan de klanten denkt en zich op die manier van de concurrentie wil onderscheiden.

Tweede manier: uitzonderlijke kwaliteit

Duurzaamheid en slijtvastheid: voor Alan Red zijn het standaardbegrippen bij elk type kleding dat het merk produceert. Alan Red denkt na over de verschillende omstandigheden waarin kledij wordt gedragen en dat merk je. Producten van het merk zullen dan ook niet snel slijten of stuk gaan.

Die kwaliteit vertaalt zich ook in uitzonderlijk draagcomfort. Al het materiaal voor de Alan Red T-shirts en onderbroeken wordt al sinds 1940 in Italië geproduceerd. Zo kan Alan Red de uitzonderlijke kwaliteit blijven garanderen.

Derde manier: blijvend innoveren met nieuwe technologie

Alan Red besteedt veel aandacht aan het up-to-date blijven met nieuwe technologie. Dankzij die nieuwe technologieën blijven de klanten van Alan Red gezond. Zo is er de Silver Ion Technology in de boxershorts en T-shirts, die ervoor zorgt dat ze langer schoon blijven. Als je producten van Alan Red draagt, ben je constant beschermd tegen vuil. Bacteriën krijgen geen enkele kans. De technologieën die Alan Red gebruikt, gaan bovendien schimmelvorming tegen en beschermen tegen onaangename geurtjes. Uiteraard is de technologie volledig veilig voor mens en dier.

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in de producten van Alan Red? Neem dan zeker eens een kijkje op overhemden.com, waar je naast een overhemd voor de man, een uitgebreide selectie aan kledij van Alan Red kunt vinden.