Slagter houdt woensdag en donderdag oliebollen drive-thru in Coevorden

Slagter De Echte Bakker - de oliebollen van het bedrijf zijn bekroond met goud door Foodbase - houdt op woensdag 30 en donderdag 31 december van 9.00 tot 16.00 uur een oliebollen drive-thru. Coronaproof met de auto.

De drive-thru is bij Noord Oost Auto’s aan de Printer 20 in Coevorden. De ingang is vanaf de straat Data (aan de achterzijde) of via de straat Disc. Tien oliebollen - met of zonder krenten - kosten 10 euro, vijf appelflappen (beslag) kosten 7,50 euro en vijf appelbeignets kosten 8 euro.

Vooraf bestellen kan niet, weet Anita Slagter van de bakkerszaak. ,,Wij hebben binnen vier tafels staan”, legt ze uit. „Automobilisten rijden naar binnen - maximaal vier auto’s tegelijk - en de bestelling wordt doorgegeven. Betalen kan daarna alleen door te pinnen. Daarna is het tijd voor de volgende vier auto’s. Iedereen blijft in de auto zitten.” Achter Noord Oost Auto’s is een grote parkeerplaats waar automobilisten kunnen wachten.

Fantastisch

„Verder hebben we nog drie locaties waar onze oliebollen gekocht worden: aan de Looweg, in bakkerscafé De Loods en in onze winkel in De Krim.” Waarom wordt de drive-thru bij Noord Oost Auto’s gehouden? ,,Onze dochter heeft er haar auto gekocht en dat zette ons aan het denken”, vertelt Slagter. ,,Het bedrijf vond ons plan fantastisch en ook de gemeente stond er direct volledig achter. Als wij alles zouden gaan verkopen aan de Looweg? Dan zou er een wachtrij ontstaan tot in Dalen. En dat is in deze coronatijd niet handig.”