Deze voorwerpen moet je altijd in je auto hebben liggen

Aangeboden door: inshared.nl

Als je een auto hebt ga je vaak de weg op, maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Een autoverzekering is een verzekering die je zeker moet hebben, maar je kan het nog veiliger maken voor jezelf. Wil je weten wat? Lees dan snel verder!

Deze 8 voorwerpen moet je zeker in je auto hebben

1. Veiligheidshesje

Als je door pech of een ongeluk langs de weg komt te staan is een veiligheidshesje cruciaal. Door het veiligheidshesje zien andere weggebruikers je altijd.  De regels voor het gebruik en het bezit van veiligheidshesjes verschilt per land. In sommige landen is alleen de bestuurder verplicht om er één te dragen, in andere landen alle inzittenden. Check dit altijd even voordat je op reis gaat naar een ander land, zo kom je niet voor verassingen te staan.  

2. Gevarendriehoek

Een gevarendriehoek is een waarschuwingsbord. Het kan namelijk voorkomen dat je stil komt te staan langs de weg, en aan de hand van deze driehoek kan je andere weggebruikers waarschuwen. Zet de gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van de auto. In Nederland mag je bij pech of een ongeluk ook alleen de waarschuwingslichten gebruiken. Doen deze het niet? Dan ben je alsnog aangewezen op de gevarendriehoek. In veel Europese landen is het wel verplicht om altijd een gevarendriehoek in de auto te hebben. Leg er daarom voor de zekerheid 1 in de kofferbak.

3. Groene kaart

Een groene kaart is een manier om te laten zien dat je een autoverzekering hebt. De Groene Kaart is een bewijs dat uw auto, caravan, brommer, scooter of motor verzekerd is. Op de Groene Kaart staat in welke landen je verzekerd bent en het nummer dat je moet bellen als je schade hebt, dit is zeer handig als je bijvoorbeeld pech hebt.

4. Verbanddoos

Een verbanddoos is altijd handig, en niet alleen voor in de auto. Er zijn speciale verbanddozen te koop waar alles in zit wat je nodig hebt, maar die niet meteen de hele kofferbak in beslag nemen. Onder andere in Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, Slowakije en Turkije is het verplicht om een verbanddoos bij je te hebben.

5. Reserveband

Als je niet weet hoe je een band moet verwisselen denk je er waarschijnlijk niet snel over na om een reserveband in je auto te leggen. Maar dit is verplicht! Leg ook meteen een schroevendraaier, kruissleutel, krik en wielmoeren in de auto. Anders is het lastig om de band te verwisselen. Goed om te weten: de bandenspanning van een reserveband moet 0,5 hoger liggen, zodat hij meteen klaar is voor gebruik.

6. Noodhamer

Ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan ook de nachtmerrie van elke automobilist, maar het kan zo gebeuren; met de auto het water raken. Als je een noodhamer in de auto hebt kan je de ruit los slaan, waardoor je gemakkelijk uit de auto komt. Leg minimaal 2 noodhamers in de auto. Zo hoef je de noodhamer niet door te geven, maar kunnen andere mensen in de auto zich ook snel bevrijden.

7. Rijbewijs

Het pasje wat je waarschijnlijk bijna altijd bij je draagt, maar niet mag ontbreken in deze lijst is een rijbewijs. Het kan namelijk maar zo dat je hem niet hebt en wordt aangehouden. Hierdoor riskeer je een boete van €95. Daarnaast is het verstandig om te letten op de datum wanneer je rijbewijs verloopt. Als dit namelijk langer dan een jaar is betaal je zo €340.

8. De reservelampen

Het kan zo gebeuren, een lamp die kapot gaat. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, vooral als je in het donker rijdt. Leg daarom altijd een reservelamp in je auto. Je riskeert namelijk ook nog eens een boete van €140 als je lamp niet werkt.

InShared

De bovenstaande voorwerpen zijn zeer belangrijk, maar wat zeker niet mag ontbreken is een autoverzekering. Met een autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed en voordelig verzekerd bent. Daarnaast is het mogelijk om bij InShared alles zelf online te regelen.