Stomerij E.E.R. houdt haar deuren open

Hoewel Nederland in lockdown is gegaan, houdt Stomerij E.E.R. aan de Noorderstraat in Emmen haar deuren open. Dat is met name omdat ziekenhuizen en verpleeginstellingen in de eerste levensbehoefte voorzien moeten worden.

,,Wij zijn blij dat wij überhaupt nog open mogen blijven”, zegt eigenaar Paul Weigand. ,,Het is rustig in onze winkel, maar toch mogen wij niet klagen.” De ondernemer is ook eerlijk: ,,Het afgelopen jaar is het slechtste geweest uit onze geschiedenis. We moeten hard roeien met de riemen die we hebben.”

Stomerij E.E.R. heeft lang gewerkt om een formule te vinden die milieubewust is. Zo heeft het bedrijf geïnvesteerd in een wet-cleaning machine, die begin 2021 dat de chemische reinigingsmachine zal vervangen. Weigand: ,,Wij doen in het vervolg alles met een klimaatneutrale gedachte zonder afvoer van chemische stoffen. Dat is iets wat wij al langer wilden. We hebben een mooie kerstaanbieding voor de klant. Tot en met het einde van de Nederlandse lockdown is het mogelijk om uw gordijnen te laten reinigen met een gratis haal- en breng service. De gordijnen worden bij u thuis opgehaald en volledig schoon bij u teruggehangen.”