Sinterklaas viert zijn verjaardag op De Hoeksteen

Sinterklaas heeft vrijdag zijn verjaardag gevierd op rkbs De Hoeksteen in Emmer-Compascuum. De goedheiligman deed dit samen met de leerlingen en burgemeester Eric van Oosterhout. De sint werd op het schoolplein ontvangen door de directeur van de school Ad-Jan van Larsdonk en de kinderen, die hem luidkeels toezongen.

Daarna konden de leerlingen van de groepen 7 en 8 vragen stellen aan Sinterklaas en de burgemeester. Op de dag van aankomst van Sinterklaas in Nederland, zagen de kinderen van De Hoeksteen veel burgemeesters tekeningen en verlanglijstjes van kinderen aan de goedheiligman overhandigen. Maar de eerste burger van Emmen zagen ze niet.

De leerlingen van de bovenbouwgroepen gingen aan de slag en schreven brieven aan de sint en de burgemeester. In die brieven werd de goedheiligman uitgenodigd om zijn verjaardag samen met de burgemeester op de basisschool te komen vieren. Zo kon Van Oosterhout toch nog Sinterklaas in zijn gemeente ontvangen. Alle opgestuurde tekeningen en verlanglijstjes werden aan de goedheiligman overhandigd.