Milieustraat azc Zweeloo draait op volle toeren

De milieustraat van azc Zweeloo die sinds enkele maanden in bedrijf is, draait op volle toeren. In korte tijd werden 5000 blikjes uit de natuur gehaald. Ook veel ander zwerfafval werd opgeruimd.

„We hebben over aanvoer niet te klagen. Dat is goed nieuws, want zo leveren de bewoners een mooie bijdrage aan een schoon milieu”, zegt een woordvoerder.

Het genoemde asielzoekerscentrum deed onlangs in de regionale media ook een oproep om oude fietsen ter beschikking te stellen voor de speciale fietswerkplaats. Dit leverde in korte tijd meer dan twintig fietsen op. „De reparateurs zijn er blij mee en knappen de tweewielers op, zodat de bewoners er weer op een veilige manier gebruik van kunnen maken.”

Gemeenschap

Met al deze initiatieven willen de bewoners van het azc iets betekenen voor de gemeenschap. Mocht er ergens zwerfvuil liggen, dan kunnen mensen dit op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur melden door te bellen: 06-11760051. „De melding zal dan zo snel mogelijk worden opgepakt. Inmiddels is de laatste fase van de herfst aangebroken en er zal ongetwijfeld het nodige blad op de paden liggen of nog van de bomen dwarrelen. Mochten buurtbewoners moeite hebben de tuin bladvrij te krijgen, dan kunnen zij dit melden via het genoemde nummer.”