Succesvolle kerstbakjesactie Co-Helpers

Na een oproep op de Facebookpagina van stichting Co-Helpers om kerstbakjes te maken voor ouderen, stroomden de reacties binnen. In een mum van tijd kwamen er vanuit de hele gemeente Coevorden aanmeldingen om aan de slag te gaan met het traditionele kerststuk.

Vanuit de gemeente werd een pand aan de Coevorder Friesestraat aangeboden om van daaruit de materialen te verspreiden en in te zamelen. Ook deden Curatio, het Ambacht, Schrage en ONS Coevorden een duit in het zakje door te zorgen voor de materialen.

Meer dan vijftig vrijwilligers en meerdere scholen - zoals obs De Vlinderhof in Noord-Sleen en de Coevorder middelbare school De Nieuwe Veste - kregen van Co-Helpers kaarsen, bakjes, oase en groen om mee aan de slag te gaan. Deze zetten zich in om binnen één week 300 kerstbakjes te maken.

Kerstgroet

De kerstbakjes worden in de gemeente Coevorden verspreid onder inwoners, die in dit bizarre jaar een positieve kerstgroet goed kunnen gebruiken. Een groot deel van de bakjes wordt op zaterdag 12 december verspreid in samenwerking met de Ronde Tafel Coevorden.

Bekijk www.facebook.com/coevordencohelpers voor meer informatie over de actie. Daar staat ook een instructiefilmpje over hoe een kerstbakje gemaakt kan worden.