Drogisterij Die Grenze strijkt neer in Klazienaveen: vijfde zaak van voordeelshop in Drenthe

De opmars in Drenthe van voordeelshop Medikamente Die Grenze gaat onverminderd door. In Klazienaveen opent eigenaar Bert Hesselink halverwege deze maand zijn vijfde Drentse zaak. Die komt in de buurt van supermarkt Jumbo.

Enkele weken geleden ging al de vierde Die Grenze in Drenthe open, in Assen. Emmen heeft er inmiddels twee, ook Hoogeveen telt een vestiging. In Groningen zit Die Grenze alleen in Winschoten.

Die Grenze is vooral groot in Twente, met alleen al in Enschede zes zaken. De keten - Klazienaveen is de 45ste vestiging - begon ooit op de grens bij Denekamp met de verkoop van medicijnen als paracetamol en aspirine. Die zijn in Duitsland een stuk duurder, vandaar dat de winkel in het begin vooral Duitse klanten trok.

Van snoep tot schuurpapier

Tegenwoordig is het assortiment zeer uiteenlopend: van snoep en parfum tot matrassen en schuurpapier. Het gaat vooral om restpartijen.

Hesselink zegt geen strategie te hebben om zijn keten verder uit te breiden. ,,Ik weet dan ook niet of er op termijn meer zaken bijkomen in Drenthe. Ik ben nooit zo op zoek naar leegstaande panden. Eigenaren weten me doorgaans goed te vinden als ze iets willen verhuren. Afhankelijk van de huurprijs ga ik daar op in, of niet. Mijn overtuiging is dat alles wat goedkoop is, verkoopbaar is. Laatst was ik nog bezig met een winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Dat ketste af, maar ook daar zou Die Grenze prima kunnen.’’