Uitgave boek over geschiedenis Emmerhout staat op de tocht

Het boek over de geschiedenis van Emmerhout is mogelijk al voor het verschijnen historie. Dit vreest schrijver Johan Withaar. Samen met een groep wijkbewoners werkt hij aan een naslagwerk over het gebied wat we tegenwoordig als de derde woonwijk van Emmen kennen.

Het gebied Emmerholt/Emmerhout is door de eeuwen heen dun bevolkt geweest. Er is zelfs een prehistorische boerderij gevonden die archeologen die nog nooit eerder hadden ontdekt. Deze boerderij staat nu bekend als het type ‘Emmerhout’.

Omstreeks 1960 liepen een paar zandwegen door het gebied: Markeweg, Oosterstraat en Randweg. Aan deze wegen stonden met elkaar hooguit tussen de dertig en veertig eenvoudige huisjes, enkele noodwoningen en enige woonwagens. Van deze woningen zijn foto's bekend maar het is niet duidelijk waar deze stonden en wie er woonden.

De makers van het boek dreigen daardoor vast te lopen. ,,Als we niet kunnen melden wie waar woonde komen we niets verder en dat zit ons behoorlijk dwars. We hopen dus dat er mensen zijn die met ons mee willen en kunnen denken. Het zou namelijk zonde zijn als we dit boek niet af kunnen maken want er is genoeg te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Emmerhout”, aldus Withaar. Wie meer kan vertellen over het oude Emmerhout en specifiek deze foto kan mailen naar: jwithaar@historisch-emmen.nl